Skrivet av: sytacoma | 2013-02-01

Fyra månader kvar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det är vinter. Vi har skottat snö och knackat is, skrapat rutor och fotograferat rimfrost. Julen har kommit och gått. Under alla de stunder då vi frusit har vi undrat över var vi är om ett år? Hur många grader visar termometern då?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

För andra gången på ett drygt år har vi ägnat mycket tid åt flytt till nytt boende – en mindre lägenhet att komma hem till. Från början hade vi tänkt oss en etta. Nu blev det en trea där vi har ett rum och vår yngste son kommer att bo i de andra rummen. En perfekt lösning både för oss och för honom.
Vi har packat, burit, packat upp, målat, tapetserat, lagt golv. Så mycket mer har vi inte orkat med. Men nu äntligen är vi klara och har fått ordning. Nu är det dags att ta itu med de ”sista” av förberedelserna.

Under de senaste 6-8 åren har vi förberett både Tacoma och oss själva för långsegling. Utrustat Tacoma, utbildat oss, läst. Det låter inte så märkvärdigt, men i detta ryms tusentals timmar av arbete. Avseglingen har synts oss så väldigt avlägsen. Ibland har vi undrat om den någonsin skulle bli av.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Och nu, helt plötsligt, är det bara fyra månader kvar. Vi har inte riktigt tagit till oss detta än. Kanske för att vi haft så mycket att göra. Men nu, när flytten är avklarad, så börjar det kännas…

Ett av rummen i den nya lägenheten är packat med saker som ska till båten. Nu är det dags att rensa i röran, sortera, samt inte minst fundera över vad av allt detta vi inte har plats för. Det blir nog det svåraste! Till denna röra ska läggas all mat vi ska stuva ner i Tacoma samt diverse kläder, verktyg, reservdelar, färg och puts, 2 cyklar, med mera, med mera…

Är det här vi är om ett år?

Är det här vi är om ett år?

Annonser

Responses

 1. Hej Eva o Anders!
  Det närmars sig med stormsteg! Jag blir nästan lite pirrig bara jag läser om era förberedelser. Ni är väldigt modiga som ger er iväg på ett sådant äventyr och lämnar trygga arbeten, bostad och inte minst barnen. Här på Draget är allt som vanligt. Kungsbacka fjorden har varit isbelagd drygt en vecka med fin blankis. Det blir så konstigt tyst när isen ligger. Havet låter ju alltid.
  Ha det bra. Vi kanske ses på Båtmässan i år igen?
  Kram vännerna på Draget
  Inger o Nisse

 2. Hej Eva och Anders
  Roligt att se att ni nu är på gång. Bara fyra månader kvar, tiden går fort. Vi ser fram mot nästa rapport, då ni kanske redan är på väg. Hoppas allt flyter på utan problem fram till avgång.
  Hälsningar
  Margaretha o Gunnar

  • Känns vyerna från Krugers igen?

 3. Att det är så kort tid kvar, HJÄLP!

  • Sara, det är hög tid nu att värma upp motorn! Och testa evighetsmaskinen!!

 4. Det kommer bli jättebra när ni väl ger er av – oroliga sig inte :). Vi ses i Cork!

  • Vi är hur lugna som helst! Men vi undrar hur det ska bli…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: