Skrivet av: sytacoma | 2013-06-10

Avseglingen

Var är allergimedicinen???

Vi har inte ens lämnat hamnen men har ändå invigt vårt skeppsapotek, och detta med en medicin jag ansåg var helt onödig att ta med eftersom ingen av oss är allergisk. Vår distriktsläkare tyckte dock annorlunda och skrev raskt ut en stor burk med Betapred. ”Kan vara bra att ha,” tyckte han.

En lugn stund med barnen två timmar innan avsegling förvandlas mycket plötsligt till en akut situation präglad av lätt panik, när sonens hjärtevän får en allergisk reaktion av ett bröd innehållande nötter. Allergimedicinen måste fram, snabbt, men var i alla de små och stora stuvfack ligger den? Mina listor på vad som finns i varje skåp är ännu inte renskrivna och listan där alla saker i bokstavsordning är uppräknade med rätt stuvplats angiven är inte ens påbörjad.
Vi har tur, medicinen ligger där jag trodde att den skulle ligga. Men Anders får i ilfart köra Erik och Caroline till sjukhuset.

Klockan ett lämnade vi kajen, varma i hjärtat av de som mött upp för att vinka av oss. Men tårarna rann… De som stod där på bryggan blev mindre och mindre, snart var de bara små prickar. Allihop för oss kära och betydelsefulla personer. När får vi se dem igen?

Vi skulle alltså mot nordväst, till Norge och sedan Skottland. Alltså seglade vi söderut, närmare bestämt till Gottskär. Känns underligt att segla förbi vår gamla brygga och nu ligga förtöjda bara ett par kilometer från vårt gamla hus där vi bott i så många år.
Anledningen till att vi nu är i Gottskär är att där finns en seglare mycket kunnig på det mesta. Sara och Magnus på Mahimahi ger sig snart iväg på sin jordenrunt-segling, och Magnus har lovat hjälpa oss att försöka lösa det här med att få till internet mitt ute på havet genom SSB-radion. Anders har suttit i många, många timmar och försökt och tror att han nu är ganska nära lösningen av det hela, men det där sista… Det är inte lätt.

Vi hoppas att vi kan komma iväg till Skagen på onsdag. På torsdag väntas hällregn och från och med fredag väntas mycket hårda vindar på upp mot 20 m/s.

Varmt tack alla ni som kom och vinkade av oss och kom med diverse oumbärliga förnödenheter av olika slag. Sillar,snapsar och potatis; en bok om världens havsfåglar,
fin champagne och Piratens besk, en turälg och en lyckoamulett, fina teckningar och en öl … Vad mer kan man behöva? Det skulle i så fall vara två pinfärska makrillar levererade direkt till båten där vi nu ligger i Gottskär. Kära Gunnar och Margaretha, våra grannar under 20 år, det känns som om de fortfarande är våra grannar!

Annonser

Responses

 1. Vi körde Sailmail på SSB funkade perfekt mitt på Atlanten. Beställde GRIB filer med väderkartor och lämnade poss. Rapporter allt
  Var jättebra!

 2. Hej på er!
  Tänk att ni är på väg! Vi hade ingen möjlighet att komma och vinka av er. Vi hade alla barn och barnbarn här i Onsala.
  Men jag kände det på mig – jag såg er båt segla förbi utanför Brämmastrands brygga! Men trodde inte det var sant utan att mina tankar på er förknippades med en förvillande lik båt.
  Lycka till på färden! Vi kommer att följa er!
  Kramar Inger o Nisse

 3. Hej på er. Ser att ni sitter och äter matjesill i hamnen på Saltholmen…:) Det är fantastiskt med datorer och med den monterade dolda kameran!!! Ha det bra och kram!

  • Dolda kameran? Hmm… Bäst av vi uppför oss!

 4. Skönt höra att allt är okej! Ha en skön seglats till Skagen!

 5. Följer er på AIS:en… http://www.marinetraffic.com/ais/se/default.aspx

 6. Bra att ni nu kommit till Skagen. Ha så trevligt i regnet. . . snart skiner solen igen 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: