Skrivet av: sytacoma | 2013-06-17

En väldigt lagom vecka

Ett par felkopplade sladdar… Detta fick till följd att vi förra sommaren trodde att batterierna var på väg att ta slut. Förmodligen var det inget fel alls på batterierna, men vi är ändå glada att vi bytt eftersom det trots allt är begränsad livslängd på dem. Det känns också bättre att få jobb gjorda här hemma. Nu har vi även mer batterikapacitet än tidigare.

Så här glada är Anders och Magnus när de nästan löst problemet.

Så här glada är Anders och Magnus när de nästan löst problemet.

Men, vi har varit bekymrade. När också mätvärdet på de helt nya batterierna stadigt sjunker så är man inte glad. Alltså var det en oerhörd lättnad när Anders i samarbete med tillverkaren kom på var felet låg. När Anders och Magnus sedan också, samma dag, löste det här med kommunikationen mellan SSB-radion och datorn så var lyckan total. I den stunden så kändes det som om långseglingen på allvar började.

Efter en underbar kväll på Mönster med grillning i kvällssolen så seglade vi nästa morgon iväg mot Skagen. De nya seglen fungerade bra, Zlatan (vindrodret) uppförde sig väl och vi själva mest njöt.

015

I Skagen har vi nu legat inblåsta i fem dagar. Väldigt växlande väder med mestadels sol men även rejäla regnväder med åska. Vinden har som mest varit uppe i 22 m/s. Datorerna har åkt in och ut ur ugnen och GPS:erna ligger på sin vanliga plats i tryckkokaren, allt för att undvika det trassel som åska kan ställa till med.

022

Det har varit väldigt lagom att ligga här ett tag och i lugn och ro fått göra klart det mesta av det det sista, det som vi inte hann med innan avseglingen.

Just nu känner vi oss lite pirriga inför överseglingen till Skottland med dess tidvatten och starka strömmar. Vi vet att Nordsjön är ett besvärligt hav att segla över. Många som seglat jorden runt menar att Nordsjön var det jobbigaste på hela seglingen. Vi har en trygg och bra båt, så det är vi själva i kombination med de vindar och vågor vi får som avgör hur det ska gå.

I morgon bitti (tisdag) ger vi oss av till Farsund. Kanske kan vi sedan redan på fredag ta det stora steget över till Skottland. Vindriktningen verkar bra, vindstyrkan däremot vet vi inte så mycket om.

018

Annonser

Responses

 1. Hej på er!
  Vad skönt att ni äntligen har kommit iväg!
  Vi önskar er all lycka på färden och följer era inlägg med glädje .-)

  Kram Liv o Magnus

 2. Javisst blir man glad när saker och ting funkar.
  Lycka till på färden över Nordsjön!
  Kramar Magnus och Sara

 3. Lycka till på Nordsjön syster och svåger. Tänker på Er! Må så gott så hörs vi i Scottland. Kram fr Nina o Gert o trevlig midsommar,


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: