Skrivet av: sytacoma | 2013-08-20

Längs Galiciens kust

Tacoma ankrad i Muros

Tacoma ankrad i Muros


Efter en vecka i Coruna tillsammans med Martin fick vi äntligen en väderprognos som visade bra vindar den långa sträckan då vi skulle runda Finisterre. Både vi och Martin hade önskat oss mer segling när han nu var med oss, men, som vi sa, det får bli nästa gång han besöker oss.

DSC_0184

I Coruna hade vi lata, soliga dagar med många bad från båten. Vattentemperaturen var 25 grader. Därför var förvåningen stor när jag dagen efter vi lämnat Coruna raskt klev ner för badstegen med ett förväntansfullt leende i ansiktet. Leendet frös dock snabbt till is, och jag kom mycket raskt upp igen. Drog upp termometern för att se vilken temperatur vattnet hade – 13 grader!!??!!! Det är det kilometerdjupa Atlantvattnet som ger dessa låga temperaturer.

Både vindarna och vädret ändrade karaktär sedan vi rundat Finisterre, precis som vi läst. Borta var de hårda vindarna och i stället fick vi vindar som var alldeles lagom, dessutom medvind. Naturen skiftade från det karga, bergiga till mer gröna landskap, mer odlad jord, många små samhällen längs med kusten

Muros 2

Spansk Glass!

Spansk Glass!

De senaste dagarna har vi glidit utmed Galiciens kust i strålande sol och medvind. På eftermiddagarna har vi släppt ankaret i vackra ankarvikar. Första natten utanför Finisterre i en helt ljuvlig vik, andra natten i Muros, ett fiskeläge med trånga gränder, tredje natten utanför en lång sandstrand.

DSC_0269

Vi är nu i Baiona tillsammans med Mahimahi och Tir Na Noir. Här stannar vi förmodligen några dagar. Vi känner alla att det är här det är som finast, utmed Portugals kust finns det inte så många lämpliga ankringsställen, efter vad vi förstått.

Kyrkan i Muros

Kyrkan i Muros

Det är ett väldigt gott liv vi lever. Vi trivs så otroligt bra. Ibland är det inte så roligt, de besvärliga timmarna då det är jobbig segling, eller då det någon stund kan kännas väldigt jobbigt. Men sammantaget, när man väger in allt, känns det tydligt vilken förmån detta är, att få göra det vi drömt om.
Hittills har det blivit som jag trodde att det skulle bli. En ny vardag, där kontrasterna är stora. De jobbiga stunderna är jobbigare än de jobbiga stunderna hemma, de härliga dagarna är så otroligt härliga och underbarbara.
Detta är mitt liv, tillsammans med Anders. Men också tillsammans med barnen – de är ständigt i våra tankar. Vi mailar, ibland försöker vi prata med varandra på Skype, vi ser fram emot när de kommer till Västindien för att besöka oss.

DSC_0217

Klicka på de bilder ni vill titta närmare på.

Annonser

Responses

 1. Det är så härligt att se er,ni ser ut att må så gott.
  Tack för fina bilder
  Håkan skall söka jobb och vi andra har det som vanligt.Vi mår bra.
  Kram Elisabet o Jonas

  • Hej, roligt att höra av er och veta att ni har det bra.
   Jo, vi mår verkligen gott. Tufft ibland som ni förstått, men sammantaget är det ett härligt liv.
   Kramar till er alla fyra1
   Eva


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: