Skrivet av: sytacoma | 2013-10-09

Utsikt från ett frukostbord

DSC_0042

Tre gula bojar läggs ut runt Tacoma. Ungarna i sina optimistjollar surrar omkring oss, hojtar och vinkar när jag fotograferar, försöker segla så nära oss som möjligt, seglar ibland på någon kompis, är nära att välta, hela tiden är de lika glada.
Det är ca 30 optimister som snurrar runt om oss, längre bort finns två andra grupper. Tillsammans är de nog ett hundratal.

DSC_0048

Lite vid sidan av är det vindsurfingskola för ett tiotal ungdomar, vid sidan av dem kommer ett 20-tal kanoter glidande längs piren. På grannbåten badas det. Några gummijollar far bort mot marinan. En annan grannbåt försöker bli av med ett extra ankare som plötsligt fastnat på deras eget ankare. Strax bredvid försöker en nyanländ ketch hitta ett bra ankarfäste.
Polisbåten snurrar runt kring de ankrade båtarna, har nyss gjort inspektion på en amerikansk båt.
Ännu längre bort, på andra sidan hamnen, kommer och går hela tiden fartyg av olika slag – contanierfartyg, bogserbåtar, kryssningsfartyg, lastbåtar, polisen, tullen… Contaninrar lossas dygnet runt. Och utanför hamnen ligger ytterligare 4-5 fartyg och väntar på att få komma in.

DSC_0034

Ankringsplatsen i Las Palmas är helt klart den mest intressanta hittills. Det har varit gungigt på grund av alla fartyg som kommer och går, men det har varit väldigt mycket att titta på, precis hela tiden. Vi ligger längst ut på ankarplatsen, med bästa utsikt och med bra badvatten.

Nu ska vi återigen förbereda för segling, denna gång till Santa Cruz på Teneriffa. Utombordaren ska hissas upp och sättas fast i sitt fäste på relingen, gummijollen ska tömmas på luft och packas in, det extra soltaket ska tas ner, en rutt ska ritas på sjökortsprogrammet, det ska sjöstuvas.

Tacoma i blåsväder

Tacoma i blåsväder

Annonser

Responses

 1. Ser att ni har haft det mysigt!!/ Jaya

  • Det har vi verkligen!

 2. Hej, Eva och Anders! Hrliga nyheter. Gott att hra att allt fungerar och att ni trivs fint. Det r verkligen frestande att kra ett varv till nr vi lser era rapporter. Vi fr vl se. Vi glds att just ni tog ver Tacoma och att hon verkar hlla mttet! Kanske gr era rapporter att vi lngtar sderver, mot solen och ljuset. Drfr tog vi ett snabbt beslut igr att dra till Malaga, dock med flyg och bara en vecka. Den 11 nov sticker vi till Gran Canaria och blir dr till den 14 dec. Det vore en hjdare att komma ver en dag till Tenerife och trffa er. Detta under frutsttning att det kan stmma in i er schedule. Vi hoppas att ni fr en fin segling ver till Tenerife. Njut! Kramar frn Marianne och Dick i Strmstad.

  9 okt 2013 kl. 13:00 skrev Tacoma :

  > >

 3. Vi njuter! Och det vore jätteroligt om ni kunde komma till Santa Cruz, vi pratade om det senast i morse.
  Jag skickar ett mail.
  Kramar!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: