Skrivet av: sytacoma | 2014-03-13

Gröna Grenada

Detta bildspel kräver JavaScript.

Nästan två veckor har vi tillbringat i Prickly Bay på sydsidan av Grenada. Vi har promenerat mycket och fascinerats av alla blommande träd och buskar som växer vilt. Överallt blommar det av orange, cerise, ljusrosa, vit och gul bougainvillea. Det är även många andra blommande träd och buskar som vi inte vet namnet på, plus naturligtvis alla palmer och muskotträd, cacaoträd, kanelträd, bananpalmer, kokospalmer osv. Grenada kallas ju för ”The spicy Island” och är bland annat världens näst största producent av muskot. (Igår åt vi glass till dessert, en kula soursopglass och en kula muskotglass.)

Den gröna taggiga frukten är soursop -vår favoritfrukt.

Den gröna taggiga frukten är soursop -vår favoritfrukt.

Efter en vecka fick vi äntligen vår nya jolle (i ett material som klarar solen och värmen häri Karibien) och vår nya motor (snabbare och starkare, som gör att jollen kan plana.) En upplevelse är det att fräsa iväg in till stranden eller marinan utan att bli totalt dyblöt! Den gamla jollen sålde vi till båtaffären för en struntsumma, den gamla motorn har vi kvar som reserv om något skulle hända den nya.

P1000380

P1000382

Måndag klockan åtta var vi på plats på varvet Spice Island Marine där Tacoma lyftes upp. Efter snart elva månader i havet, varav åtta månader i varma vatten, var vårt hem inte vidare fräscht på undersidan. Varvets flitiga grabbar spolade, slipade och målade; Anders putsade och polerade, rensade slangar och kontrollerade genomföringar och anoder. Själv gjorde jag inte så mycket – för flitig gympa hade resulterat i en knepig rygg så jag nöjde mig med att mäta upp kättingen, stå för markservicen samt fixa en massa internetgrejor när jag nu för en gångs skull hade ett väldigt fungerande internet.

P1000389

Det var några påfrestande dagar att bo ombord på Tacoma under tiden hon stod på land, detta mest på grund av värmen. Mitt på dagen var det 34 grader nere i salongen. Toalett och dusch fanns på varvet, men att diska var lite knöligt. Den andra kvällen blev vi anfallna av myggor. Anders satt i sittbrunnen och läste och fick knappt några myggbett alls, jag låg i sängen och läste med stängd dörr, stängda fönster samt myggnät för den öppna luckan och fick massvis av myggbett. Slog ihjäl mygga efter mygga men det kom hela tiden fler.

I morgon sjösätter vi ‘Tacoma som nu är väldigt ren och fin under magen. Varvets personal verkar mycket kunniga och noggranna, vi kommer gärna tillbaka hit när det behövs.

Vi ska nu ta oss norröver till Martinique och Dominica. Vindarna avgör om vi nattseglar eller stannar över natten på någon ö. Hoppas vara på Martinique senast 25:e mars och på Dominica senast 10:e april. På Dominica kliver storsonen Martin på och seglar sedan med oss norrut mot Guadaloupe och Antigua.

Secret harbour

Secret harbour

Annonser

Responses

  1. Hej
    En otrolig blomsterprakt. Här hemma gläds vi åt den första krokusen (som rådjuren äter upp direkt).
    Bra att ni fick bottenmålat.
    Hälsn. Gunnar/Margaretha

  2. Underbar blomsterprakt förstår att det också måste dofta gott. Vi har 15 grader varmt! i Norrland…inte helt fel, men till helgen blir det snö igen.

  3. Verkade som att det var bra att kölen fick sig en renovering, med tanke på hur den såg ut. Skönt att det finns bra och kunniga människor som kan hjälpa till!

  4. Vilket vackert bildspel!ha nu en fin resa norrut o hälsa till vår ö!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: