Skrivet av: sytacoma | 2014-06-16

Ett år av upplevelser

Den nionde juni var det ett år sedan vi seglade iväg från Göteborg. Det har varit ett år av obeskrivliga upplevelser, av glädje och förundran, av lycka och hänförelse. Men också några gånger av oro och rädsla.

Vi har funderat över vad av detta år vi mest kommer att minnas, när vi en gång seglat tillbaka till Sverige. Naturligtvis de ljumma vindarna; den fantastiska färgen på havet som skiftar från turkost till marinblått och grönt med sina rev som skummar vitt; alla de vackra miljöer vi lever i; människor vi mött. Själva tillvaron. Men utöver det?

Den obeskrivliga, fantastiska lyckokänslan när vi tryggt angör land efter en lång överfart, av vilka de över Nordsjön och Biscaya var mycket tuffa. Inverness i Skottland… La Coruna i Spanien… Cap Verde-öarna… Barbados… Känslan av ”Yes! We did it!”

Oerhört lyckliga över att vara framme i Inverness efter en jobbig segling

Oerhört lyckliga över att vara framme i Inverness efter en jobbig segling

Nätterna på de långa överseglingarna. De magnifika solnedgångarna; timmarna då man är ensam vaken och har det fulla ansvaret; musiken i öronen, stjärnhimlen, mångatan… Squallen som kom… Och hela tiden glider eller rusar vårt hem framåt i natten…

Gemenskapen med kära vänner, på land och till havs. Att inte se vännernas båt med blotta ögat, men att på AIS:en se den som en liten prick på dataskärmen. Att veta, när vädret är besvärligt, att de finns där ute, någonstans. Vi är inte ensamma.

Den stora glädjen när barnen med vänner stiger ombord på Tacoma och seglar med oss för ett par korta veckor.

030 - Kopia

Vad har vi då att se fram emot under det år som kommer?

Uppleva nya öar, nya miljöer. Trinidad, Palm Island, Mystique, Barbuda, Anguilla, St. Martin, Virgin Islands. Kanske Cuba. Men också att se mer av de öar vi redan varit på, speciellt då Dominica och Guadaloupe.

Att åter får tillbringa tid på våra favoritplatser i Grenadinerna, där havet är alldeles extra turkosblått och vyerna alldeles särskilt vackra. Platser där man bara ÄR, helt och fullt.

Att återigen få välkomna barnen hit till Tacoma och Västindien.

Bröllopet nästa sommar, då Erik och Caroline gifter sig.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Responses

  1. Hade varit kul med en 10-top lista på bästa upplevelser! Kanske till 2-års jubilét. Eller det kanske blir för svårt att komponera en sådan lista när ni är med om så mycket. Glad midommar!

  2. Trevliga bilder, och glad midsommar från mig också! Ursäkta att jag inte har svarat på era mejl ännu – jobbar mycket och det tar (men ger också) energi. Simma lugnt!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: