Skrivet av: sytacoma | 2014-11-03

Tillbaka på havet

Den senaste tiden har det varit mycket arbete vid symaskinen (vi har sytt i skift, Anders och jag). Det har blivit skydd till 4 vinchar, till 7 dunkar, till utombordaren, grillen, flaggan på danboyen, kutterstaget. Solen sliter hårt, så man skyddar det man kan. Vad som återstår att sy är skydd till luckor samt cyklar.

Vid symaskinen: En novis och en expert

Vid symaskinen: En novis och en expert

(Det är så mycket man inte har kännedom om, som man sen får veta av en slump när man har med duktiga båtmänniskor att göra. Nu hade vi till exempel sytt på heltid eftersom vi hade landström. När vi nästan är klara får vi veta att våra svenska maskiner och verktyg inte tål den ström på 60 hertz som finns här. Vi fortsätter emellertid att sy, eller rättare sagt Anders syr medan jag åker till marknaden med Inger på Rosalinda. Får där veta att hennes symaskin just brunnit eftersom hon kört den på landströmmen…. Så hädanefter syr jag på invertern.)

Hur många fåglar tål vår vindex?

Hur många fåglar tål vår vindex?

Efter tio veckor vid kaj i Powerboats marina på Trinidad var det helt underbart att komma ut på havet igen. Vi hade en härlig segling i bästa tänkbara vind- och strömförhållanden, allt var så perfekt att överfarten gick mycket snabbare än vad vi räknat med. Vi började därför minska segel succesivt från skymningen; när vi före gryningen närmade oss Grenada hade vi bara en flik av genuan uppe.

Dagen innan vi lämnade Trinidad gick vi för första gången till Scotland Bay och stannade där över natten. Det är en fjordliknande vik omgärdad av regnskog, mycket trolsk. Vi somnade och vaknade till ljudet av skogens alla fåglar, papegojor samt tjattrande apor. Annars var här helt tyst – endast en handfull båtar låg ankrade.
Båtar som ankrat här precis intill den lilla stranden har blivit av med diverse saker på sina båtar. Det är aporna som är de skyldiga, de svingar sig ner från trädgrenarna och norpar åt sig lite av varje.

Scotland Bay

Scotland Bay

Seglingen var som sagt härlig, men tidvis mycket gungig. Det fick till följd att jag när jag skulle sätta mig hårt kastades mot kanten på sargen invid luckan, och fick en redig smäll in i revbenen. Inte bra…

Nu ligger vi återigen ankrade i Prickly Bay. Det är ljuvligt att återigen få känna de ljumma vindarna och att kunna blicka ut över havet. Stor del av lördagen tillbringades i vattnet, i båten har vi mest suttit och tittat ut över omgivningarna och båtarna. Varje dag kommer det båtar hit från Trinidad i avvaktan på att så småningom gå norrut. Vi själva planerar att stanna två-tre veckor. Om vi får vara friska under denna tid återstår att se.

Ljuvligt, skrev jag, och det är sant, men just nu söndag-måndag har vi det lite jobbigt. Jag har ont, och Anders kämpar för andra dagen i rad med en läckande watermaker. Förmodligen får vi skicka efter nya menbram från Trinidad. Watermakern tillverkas på Trinidad, så det är ju väldigt dumt att vi inte satte igång den när vi låg i Scotland Bay och då upptäckte att det läcker.

Jag har reviderat vår resplan, högst upp på sidan. Där står hur vi tänkt oss säsongens segling.

Grenada tidig morgon

Grenada tidig morgon

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: