Skrivet av: sytacoma | 2014-12-02

Väntan…

Vi är fortfarande kvar i Prickly Bay på Grenada, och väntar… Och väntar…

Ändpluggen till watermakern hade ju en spricka, så vi skickade efter två stycken från tillverkaren på Trinidad. (Kanske en vanlig skada? En annan svensk båt har också råkat ut för samma sak.) Ganska så snabbt skickades de iväg, och torsdag för en vecka sen fick vår son, som sköter betalningarna i Sverige, mail om att ändpluggen kommit till Fedex kontor i St. George. Vi talade med marinan här, som förklarade att Fedex skulle skicka ett papper med posten, och när detta papper kommit kunde vi hämta varan. Nästa gång marinan skulle kolla sin postlåda var på måndag, så vi måste vänta till dess.

Echotech watermaker

Echotech watermaker

Måndag eftermiddag åkte Anders in till marinan. Inget papper. ”Det är ju tisdag idag,” förklarade flickan på kontoret, ”och då hämtar vi inte posten. Ni får vänta till torsdag.”

Nu var det inte tisdag. Det var måndag, och vi kände oss av flera anledningar ganska frustrerade.

Nästa morgon åkte Anders in till St. George och Fedex. Jodå, visst kunde han hämta paketet, men först måste han besöka tullen. Som tur var hade han båtpapperen och passen med, så efter en promenad till St. Louis marina där tullen ligger och tillbaka igen kunde han hämta ut paketet. Fedex förklarade att de skickat flera mail till marinan att paketet kunde hämtas. De hade också ringt marinan.

2 nya ändpluggar - det var inuti pluggen som den nålfina sprickan upptäcktes

2 nya ändpluggar – det var inuti pluggen som den nålfina sprickan upptäcktes

Äntligen kunde ändpluggen sättas på plats, och nu fungerar watermakern igen utan att läcka. En lättnad!

Så till nästa utmaning: När Anders för någon vecka sen bytte olja såg han att det var en ganska stor spricka på dieselslangens anslutning till matarpumpen. Vi mailade Erik på Wahlborgs marina i Göteborg och bifogade foto, han och Gerhard har tidigare kommit med goda råd i olika frågor. Vi mailade också Grenada Marine och Palm Tree Marine, med foton. Grenada Marine är återförsäljare till Volvo, så vi hoppades på god hjälp från dem.

P1000793

Grenada Marine har vi fortfarande efter 3 mail inte fått svar från. Palm Tree Marine svarade dock omgående, och efter en maildiskussion om hur vi skulle gå till väga bestämde vi att de skulle skicka efter den del som behövdes. De behövde dock scannade fotokopior på framsidan och baksidan av kreditkortet, av båtpapperen, av Detta verkade alltför krångligt, här finns varken kopiator eller scanner, så nästa morgon tog Anders taxi till marinan. De var mycket tillmötesgående, och reservdelen beställdes, vi vet inte varifrån, men förmodligen från USA. Den förväntas komma i mitten av nästa vecka, och då ska vi också få hjälp med att byta anslutningen.

Lite, lite frestade var vi att beställa delen till Martinique – vi hade på Grib-filerna sett att det skulle vara helt perfekta förhållanden att gå norrut under torsdag-fredag. Vi brukar dock inte kompromissa när det gäller säkerheten, och vi vågar definitivt inte riskera att motorn ska stanna eller sluta fungera, trots Anders tillfälliga tätning med kemisk metall. (En epoxyblandning, det har fungerat de två gånger vi laddat mer motorn.)

P1000797

Vi har förstått att det är mycket vanligt att ligga stilla och vänta på grejor som man behöver. Tyvärr är det också så att ofta, ofta tar det hela mycket längre tid än vad som först sagts, ibland så lång tid att man inte kan stanna. Vi avser dock att stanna, och hoppas att det inte ska ta alltför lång tid. Men, man blir otålig när man ser att det ska bli sydvästlig vindriktning, Så här års är det för det mesta nordostlig vind.

Vi vill vidare, men det går igen större nöd på oss

Vi vill vidare, men det går igen större nöd på oss

Annonser

Responses

 1. Bästa stället, i Caribien, för service och reservdelar är: Le Marine på Martiniqe.

  • Och Chaguaramas, skulle jag vilja tillägga. Där kan allt fixas. Men vi vågade oss inte iväg till Martinique eftersom ytterligare ett problem tillstött (sprickan i dieselanslutningen)
   Lycka till med båtförsäljningen!

 2. Hej och hå vilket sjå! Hoppas att det snart löser sig så ni får fira jul i någon härlig vik under palmerna. Här är ännu ingen snö vilket en cyklist som jag är glad för. Har ni bakat lussebullar ännu … det är ett bra tidsfördriv. Må så gott och hälsa kaptenen.

  • Vi firade advent med äkta Blossaglögg och saffranskaka, dock inga pepparkakor. (Sirapen är slut) Men Saffransbullar och några goda sorters småkakor blir det så småningom, likaså lite julgodis. Mitt julälsklingsgodis Snickers får jag vara utan, inga Snickers utan sirap. Står på inköpslistan till nästa sommar!

 3. Så trist att ni hann lämna Trinidad innan ni upptäckte felen. Här hade det antagligen kunnat fixas på noll-tid. Men så är det ju, att saker o ting går sönder på ”fel” ställen. Hippas att ni beställde extra End Plugs. För de kommer med största sannolikhet att gå sönder igen. De är den svagaste länken i WaterMaker kedjan.

  • Jo, vi beställde en extra. Hörde av Unicorn att deras plugg också spruckit, så det är visst ett vanligt fel.
   När kommer ni hit?

   • Vi kommer till helgen. Om ni inte hade en extra kunde vi ju tagit det med oss. Ses snart!

 4. Hej Tacoma! Nu när vi äntligen har internet igen har vi läst ikapp på er sida. Härligt ni har det. Kanske ses vi i Karibien igen så småningom… God jul och Gott nytt år till er från oss. Kramar från Mahimahi

  • Detsamma till er! Och visst ses vi i Karibien igen, det blir väl till våren 2016 om jag räknat rätt?

 5. Tack för ytterligare ett trevligt inlägg!
  Sitter i soffan med ett hus som är mer eller mindre i flyttlådor.
  3/1 flyttar hyresgästerna in och vi ockuperar min systers hem fram tills det att vi flyttar till båten 1/4. Det är mycket nu…. Hjälper att läsa om era äventyr!

  Sköt om er och fortsätt i samma anda!!
  Kram Liv o Magnus på Nanny!

  • Betyder detta att ni seglar iväg till sommaren? I så fall måste vi ju träffas!

   • Jajamensan! 150501 släpper vi tamparna 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: