Skrivet av: sytacoma | 2014-12-13

Äntligen på väg!

Om fem minuter tar jag upp ankaret!

Det har varit en mycket frusterande väntan på Tacoma. Först väntade vi på ändpluggen, sen väntade vi på dieselmatarpumpen. Matarpumpen skulle kommit måndagen den 1:a december, men inte! Företaget (Volvo i USA?) skickade den till fel ö. Free Marines förklaring till detta var att de däruppe nog varit mer upptagna med sitt Thanksgivingfirande än att sköta leveranser på rätt sätt.

Utsikt från mitt kök

Utsikt från mitt kök

Så väntade vi… Och väntade… Allt mer frustrerade. Vi hade planerat att i sakta mak ge oss iväg i mitten av november och sen ha minst ett par veckor i St. Anne på Martinique. Vi har missat en vecka med mycket fina sydöstliga vindar, som lätt skulle tagit oss norrut. Under tiden har inte så mycket hänt mer än att vi putsat lite till och sytt lite till och simmat lite till och läst lite till och bakat lite till och…

Prickly Bay

Prickly Bay

Det skulle känts lättare att ha varit på en annan ö och väntat, en ö som vi inte varit så mycket på. Grenada har vi varit på i sammanlagt 13 veckor, i 4 olika omgångar, en del andra öar har vi inte alls hunnit besöka än.

Tisdag 9:e december fick vi beskedet att vårt paket skulle komma samma dag. Så väntade vi… Och väntade… Och skickade mail… Och undrade… Var är vårt paket?

Jo, det låg hos tullen. Hur länge skulle det ligga där? undrade vi. Det kunde ingen veta. Kanske vi skulle åka dit och hämta det själva? Men paketet är ju adresserat till Palm Tree Marine..?

Den 11:e kunde i alla fall Anders åka iväg och hämta pumpen. Nu var den stora frågan om det skulle gå bra att sätta dit den.

Efter en hel del krångel (det är trångt att komma åt) fick så Anders slutligen dit pumpen, och vi provkörde motorn. Allt fungerade helt perfekt! Vi kände en stor, stor lättnad. Äntligen såg vi ett slut på all denna väntan.

Matarpump utan spricka

Matarpump utan spricka

.
De senaste dagarna har det varit sjö på drygt 3 meter rakt från norr, (är det månne orkanvindarna från Västkusten som gett detta swell?) följaktligen har det också varit väldigt stilla bland båtarna här i Prickly Bay. Man seglar inte mot nordnordost med nordostlig vind på 10-15 m/s och drygt 3 meters sjö rakt emot. Nu väntas det dock bli lättare vindar från mer östlig-sydostlig riktning och ett betydligt mildare swell – vi seglar till Carricou på lördag och fortsätter på söndag-måndag direkt till Martinique. På Martinique väntar storhandling och storstuvning i omgångar, det tar nog några dagar.

2 äpplen: 5 EC (ca 7.50 kronor)  1 extrastor avocado: 5 EC   6 stora grapefrukt: 5 EC Äpplen är alltid extra dyrt eftersom det måste importeras

2 äpplen: 5 EC (ca 12.50 kronor)
1 extrastor avocado: 5 EC
6 stora grapefrukt: 5 EC
Äpplen är alltid extra dyrt eftersom det måste importeras

.
Vi kan alltså inte ligga i St. Anne på Martinique (där vi aldrig varit) så länge som vi önskat. Senast 12:e januari ska vi vara på Virgin Islands, och dit är det en bra bit. Vi får passa på att segla när det är bra förhållanden, för rätt som det är kan det bli 1-2 veckor med alldeles för mycket vind eller ingen vind alls. Hoppas att ha kommit upp till Antigua till jul.

Sol, salt och svett sliter hårt. Till slut ramlar favorittröjan bara sönder. (Tröjan är nu degraderad till putsduk.)

Sol, salt och svett sliter hårt. Till slut ramlar favorittröjan bara sönder. (Tröjan är nu degraderad till putsduk.)

Middagsutsikt

Middagsutsikt

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: