Skrivet av: sytacoma | 2015-04-20

Classic Yacht Regatta

Det har varit en mycket trevlig och intensiv vecka här i Falmouth Harbour och English Harbour då Classic Yacht Regatta gått av stapeln. Många, många vackra båtar, en del byggda före andra världskriget. Det har varit fantastiskt att se skeppen, se besättningarna förbereda för seglingen, se dem utföra de olika manövrarna. Vi satt ett par dagar uppe på ett berg och följde seglingarna. Där kunde vi den andra seglingsdagen höra en liten intressant konversation över VHF-radion. Starten hade gått, och de första båtarna skulle runda det första märket om uppskattningsvis ett par minuter.

34

En av de tävlande ropar upp tävlingsledningen och frågar efter positionen för det första rundningsmärket. Tävlingsledningen svarar: ”Med den position som ni har så är det bara att följa efter de andra båtarna!”

Intensiv vecka, skrev jag, så intensiv att för första gången på 36 år fick Anders vare sig födelsedagstårta eller födelsedagsmiddag. Det hanns helt enkelt inte med. Men presenter hade jag, bland annat en väldigt fin guidebok över Panama och San Blas.

32

Det är många foton från regattan i bildspelet nedanför. För ännu fler foton, helt fantastiska foton, gå in på http://www.sailunicorn.com och klicka på ”blogg” i vänsterkanten. Anna-Karin Sundquist har varit ombord både på pressbåten och på olika tävlande båtar och tagit fartfyllda actionbilder.

På kvällarna har det de flesta kvällar varit party. Vem som helst är välkommen in till festligheterna vid yachtklubben i Falmouth Harbour. Musik, dans, magdans, fritt vin och fria drinkar.

Bland alla ankrade båtar här har vi sett ca 2-3 danska, norska, tyska båtar. Men hela 14 svenska, som av en slump samlats här samtidigt. De flesta gamla bekanta, men även nya bekantskaper. Ett par av dem har vi aldrig träffat.

En eftermiddag gick 2/3 av svenskgänget upp till Shirley Height. Bilder från det kommer så småningom.

Vi hade egentligen tänkt fortsätta vår segling under söndagen eller måndagen. Men det gick ju inte, på grund av alla trevligheter och fina möten. Planerar att gå iväg till Guadaloupe på onsdag för att sen fortsätta till Dominica på torsdag. Ska bli skönt att segla igen!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Responses

  1. Så många fina båtar! Förstår det var knepigt att välja bilder


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: