Skrivet av: sytacoma | 2015-04-21

Shirley Heights

Förra året gick vi Lookout Trail nästan ända upp till Shirley Heights. Det var brant och det var varmt – vi trodde att vi hade långt kvar, så vi vände ner igen. Nu vet vi att vi faktiskt var nästan ända uppe.

Denna gång gick vi ett gäng svenskar till English Harbour och tog därifrån en vattentaxi över till stranden på andra sidan. Väl där finns det flera stigar att välja bland – vi valde den långa vägen, som gick längs kusten. Ingen av oss hade gått där förut och ingen visste hur stigen skulle se ut.

6 (2)

Det visade sig vara en väldigt vacker vandring, högt över havet. Jobbigt var det, väldigt brant. Det gällde att inte se sig om – vi var flera som var lite höjdrädda. Väl uppe på Shirley Heights belönades vi med en makalös utsikt över English Harbour och Falmouth Harbour. Ett steelband spelade, det är musik jag verkligen gillar, oerhört medryckande. Från Barbequen som serverades kundem an välja lite av varje.

32

Några av oss påbörjade vår färd tillbaka i senaste laget. Vandrade Lookout Trail ner, i en skymning som snabbt gick över i mörker. Skogens alla djur började låta, och vi försökte i halvmörkret göra vad vi kunde för att undvika att snubbla på alla rötter och stenar. Någon vattentaxi fanns inte på plats, så i kolmörker gick vi på vägen uppför ännu ett berg. Anders lyste med ficklampan när en bil närmade sig. När vi fick se de röda ljusen från masterna på de stora yachterna i Falmouth Harbour långt borta i fjärran kunde vi inte göra annat än att skratta. Det var så långt borta och vi var så trötta, varma och svettiga, jag hade dessutom rejält ont i fötterna efter all vandring upp och ner.

21

Så småningom kom vi ut på en väg vi kände igen, vandrade där för ett par veckor sen. Gick förbi kyrkogården och kom så småningom ner mot hamnen. Väl tillbaka på Tacoma var det väldigt skönt att i mörkret kasta av sig alla kläder och sen bara sänka sig ner i det ljumma vattnet.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: