Skrivet av: sytacoma | 2015-09-09

Film

Vi har tagit många, många foton under vår segling. Däremot har det inte blivit så mycket filmat. Filmkameran har på något sätt blivit bortglömd, och det är väldigt synd. Då och då har vi kommit på att den ju ligger där i sitt skåp, och då har det blivit desto mer filmat. Resultatet är att från några öar, några seglingar har det blivit mycket filmat och från andra inte alls.
Detta ska vi försöka råda bot på. Vi ska också skaffa en extern mikrofon, för det som mest hörs på filmerna just nu är ljudet från vågorna. Talet försvinner lätt. Att försöka få filmer som inte är så skakiga är däremot svårare – i en båt som gungar upp och ner under segling eller guppar upp och ner i en ankarvik är det omöjligt att få ”stadiga” filmer.
Någon gång ska vi redigera filmerna, klippa ihop dem så att det blir en enda film (eller några få filmer) där kvaliten är bra, och där det inte är så mycket ”dötid.” Men innan dess är gjort så lägger jag då och då ut några små filmsekvenser här. Förhoppningsvis är det någon som tycker de är lite intressanta.

Det här låter ju enkelt, att ”lägga ut någon filmsekvens då och då.” Det är det inte. WordPress stöder inte det filformat som är på vår filmkamera, så filmen får först skickas per mail till Irland. Där konverterar min duktiga son filmen till ett annat filformat och skickar sedan tillbaka filmen till mig. Nu först kan jag ladda upp den!

Här kommer alltså en liten film från det gungiga Nordsjön – inte när det var som allra mest gungigt med sju-metersvågorna, då vågade jag inte ha filmkameran ute.

Notera den sönderblåsta flaggan – den var nästan ny och alldeles hel ett par dagar tidigare.

Annonser

Responses

  1. För att citera en känd tecknad talande hund: ”men vem styr egentligen!?” (Skämt åsido, vet det är vindrodret som ju det nämns om i slutet av klippet, ser lite lustigt ut bara). Mor verkar tycka vågorna är lite jobbiga, gissar att ni är mer vana vid det nu.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: