Skrivet av: sytacoma | 2015-09-17

Delfiner på besök!

Innan vi gav oss iväg på vår segling hade jag en dröm om att få se delfiner leka och hoppa. Den drömmen har med råge blivit uppfylld.
Det är ett sant skådespel att betrakta delfinerna när de hoppar och gör volter i luften. Det är emellertid svårt att fånga dem på bild just när de hoppar eftersom de är så snabba.
Det finns många olika sorters arter av delfiner, och de uppför sig på olika sätt. De delfiner vi såg utanför Gran Canaria var ganska runda till formen, och tämligen slöa. De simmade lite lojt runt båten och det enda man såg av dem var ryggen. Snart försvann de – kanske var vi inte tillräckligt intressanta.
De flesta delfiner vi sett har emellertid varit betydligt piggare. Allra mest pigga var de vi mötte på Nordsjön på väg mot Skottland. De simmade som torpeder under vattnet och hoppade högt i luften, ofta flera i bredd. Vid ett tillfälle var det sex stycken som i bredd alldeles intill varandra gjorde ett hopp, alla exakt samtdigt. Det ögonblicket hade jag gärna viljat ha på film!
Delfinerna är mycket medvetna om oss där vi står på däck och betraktar skådespelet. Man ser tydligt hur de kikar upp på oss. När de märker att vi förlorat intresset, för att vi måste göra något annat, så förvinner de snart.
Den här filmen är från Biscaya, när vi närmar oss La Coruna i Spanien. Delfinerna här hoppar inte på långa vägar så högt som de på Nordsjön, men det är ändå roliga att titta på. Det är Martin som håller i kameran.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: