Skrivet av: sytacoma | 2015-11-08

Tillbaka i det blå

Äntligen äntligen är vi tillbaka på havet, i sköna Prickly Bay på Grenada. Och ja, det första badet var precis så underbart som jag föreställt mig.

DSC_0047

Vi hade en fin om än tidvis lite långsam segling hit. Lite blixtar som oroade den första timmen, men de var på avstånd så vi var inte så oroliga. Som vanligt gick vi i en båge, först österut för att dra nytta av medströmmen norr om Trinidad, och för att undvika eventuella illasinnade typer.

Avseglingsdagen var makalöst stressig. Vi ville iväg samma dag, detta på grund av en bra vindriktning plus det faktum att en blåsig period väntade från och med lördag kväll.

Vid elvatiden var vi klara med sjösättningen, sen skulle tre segel upp mitt i värsta middagshettan. Trots rikligt med vatten, Resorbtabletter och blöta handdukar på huvudet mådde jag ganska dåligt –  Hjärtklappning, yrsel, illamående, huvudvärk. Anders är betydligt mer tålig än jag när det gäller hettan och fuktigheten.

Så skulle det promeneras bort till Immigration, en het promenad. Där inne var det halvt kaos – 20-30 personer väntade på att klarera ut. Den unga damen bakom disken, som var ensam trots att så många väntade, lät sig dock inte stressas utan tog god tid på sig. Efter två timmar var vi klara, då kunde jag gå i väg medan Anders var tvungen att fortsätta bort till Customs.

När Anders var tillbaka var klockan kvart över fem. Jag hade hunnit duscha, men det hann inte Anders med. Det var bara att snabbt som sjutton lägga loss för att komma ut ur hamnen innan det blev mörkt.

Tidigare spår till och från Trinidad

Tidigare spår till och från Trinidad

Ja, här sitter man i baren och tycker livet är toppen. Anders klarerar in, men passen var inte på sin plats i mappen så han fick åka tillbaka till Tacoma för att hämta dem.Eller rättare sagt, meningen var att han skulle åka tillbaka. För två minuter sen kom han nämligen  tillbaka och sa att propellern på jollemotorn lossnat. Så nu ligger den där, på okänt djup.

Senare… Nu har han visst fått låna ett par simfötter…

Senare… Nu står Anders här med propellern i handen. Han väntar på en mutter som ska komma om en halvtimme. Så jag lämnar över tangenterna till Anders så får han skriva lite medan han väntar.

True Blue Bay

True Blue Bay

Med snorkel och simfötter hittade jag propellern på botten vid dingebryggan. Vad hade hänt?

Jo, det sista vi gjorde på Trinidad innan vi åkte till Sverige var att lämna in utombordaren, eftersom vi fick in vatten i växelhuset. Mekanikern som skulle fixa felet hade loss propellern, men glömde uppenbart att låsa fast propellermuttern med en saxpinne. Muttern skruvade ur sig och propellern for av.

Vi väntar nu på att få en ny mutter som en segelkompis har i sina gömmor. Sedan skall vi montera dit propellern, åka ut till båten, hämta passen och göra inklareringen färdig…..Hå, hå ja, ja. Är det inte det ena så är det det andra. Ett gammalt djungelordspråk. (Ett mycket vanligt förekommande ordspråk ombord på Tacoma. Evas anm.)

Vilken tur att propellern for av vid bryggan och inte när vi var ute på böljan.

Stranden vid Prickly Bay

Stranden vid Prickly Bay

Senare: Nu är Eva tillbaka vid tangenterna…

Nu har vi en mycket smutsig båt att ta hand om. Allt rostfritt ska poleras och hela däcket och sittbrunnen ska tvättas, poleras och vaxas. Betydligt lättare att göra detta här där det är lite svalare. Egentligen är det bara några grader svalare än på Trinidad, men bekvämlighetskänslan är ändå stor eftersom det är så mycket torrare luft.

Senare: Nu är propellern på plats. Nu återstår bara att åka ut till Tacoma och hämta passen, sen åka tillbaka in till land för att klarera in.

Annonser

Responses

  1. Hej Eva och Anders!
    Alltid lika fascinerande att läsa om era äventyr och upplevelser. Marianne och jag gläds hela tiden åt att Tacoma verkar fungera och vara den fina plattform hon har blivit för era äventyr. Som ni vet har höstmörkret kommit över oss och det känns rätt långt till sommaren. Vi får drömma oss över till er goda tillvaro ombord på Tacoma.
    Var rädda om er….”better safe than sorry”
    Kramar från Marianne och Dick i Strömstad.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: