Skrivet av: sytacoma | 2016-10-20

På vårt gungande hem

 

Äntligen ute på havet igen, med friska svalkande vindar. Så skönt att slippa den stillastående fuktiga hettan på marinan i Trinidad..!

Det blev riktigt stressigt på slutet med allt ”måste-göra-innan-vi lämnar-bryggan-göra”, eftersom det skulle komma ett riktigt fint väderfönster med sydostlig vind, och den vinden ville vi gärna utnyttja. På eftermiddagen den 8:e klarerade vi ut, och tro det eller ej – frågade dom på Immigration inte ännu en gång om varför vi inte klarerat ut från Immigration på Tobago! Detta svarade vi på när vi kom med Tacoma till Trinidad, när vi skulle lämna Trinidad med flyget, när vi kom tillbaka till Trinidad med flyget.

1

Regn över bergen på Trinidad

Efter att vi var klara med utklareringen kunde vi med papperen i handen hämta ut ett antal lådor med skattefritt vin, öl och sprit. Dessa förseglades noga, får inte öppnas förrän man lämnat Trinidads/Tobagos vatten. Mycket smidigt att göra en beställning i förväg och sen bara hämta det hela.

2

Utsikt från vårt middagsbord

Vi fick en härlig segling under en himmel med miljarders miljarder stjärnor, och vid 11-tiden kunde vi fira ner ankaret i Prickly Bay. Här låg svenskbåtarna Ammonite, Swede Dreams och Searocco – roligt att träffa ddom alla igen! Senare under veckan träffade vi också på ett par norska båtar.

Som vanligt här i Prickly Bay ligger vi allra längst ut i den stora viken. Vi tycker om att ha fri sikt mot horisonten, njuta av de vackra solnedgångarna utan något som är i vägen. Solnedgångarna är som vanligt spännande, ingen är den andra lik. De slår dock inte solnedgångarna ute på Atlanten, de är helt makalöst spännande och vackra.

3

Utsikt från vårt middagsbord

Anders har jobbat en hel del med däcket här, tvättat med Klorinvatten och nåtat om på olika ställen. Jag har mest stuvat mat från två nya storhandlingar och skrivit listor på var allt finns – ett ganska tidsödande jobb. Har också gått igenom säkerhetsutrustning och uppdaterat innehållet i våra olika grabbags.

På lördag (kanske kanske i morgon fredag ) går vi vidare, mot nya spännande mål. Gör vår längsta översegling sedan Atlantseglingen för tre år sen, drygt 400 M västerut till Bonaire. Efter ca  3 veckor på Bonaire väntar sedan Curacao, möjligen också Aruba.

Har läst och hört från flera att Bonaire har Västindiens finaste snorkling, det ska bli intressant att se om detta stämmer! 

5-1

Utsikt från vårt middagsbord

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: