Skrivet av: sytacoma | 2016-12-01

Mot nordost

I  morse kom Ludwig + medhjälpare tillbaka för att sätta in den nya packningen. Jag var väldigt orolig för att det inte skulle fixa sig, och helt lätt var det sannerligen inte. Det fick grejas och fixas, så tyvärr blev det hela inte klart förrän sent på eftermiddagen, klockan 18. Det innebär i sin tur att vi inte kan klarera ut + binda fast jollen på däck förrän i morgon torsdag förmiddag. Vi missar därmed en del av ett fint väderfönster med sydostlig – ostsydostlig vind.  Att ge sig av mot nordost kan vara knepigt, därför hade vi hållit tummarna för att allt skulle ha varit klart på onsdag  kväll så vi kunnat segla iväg då. I och med förseningen så kommer det också tidvis att vara lite för mycket vind än vad vi är bekväma med, när vi har vind och sjö emot oss. Hoppas allt går bra och att vi slipper åska…

dsc_0019

Målet är BVI, men vi är fullt beredda på att hamna någon helt annanstans. Kanske hamnar vi utanför Dominikanska republiken (och det vill vi helst inte), kanske hamnar vi utanför Puerto Rico (dit vi inte har något visum, så landar vi där är det bara att streta på mot öster utan att kunna stanna, vilken vind det än är) Kanske hamnar vi på Grenada..? Ja, det får bli en överraskning var någonstans vi släpper ankaret…

Detta blir den längsta sträcka vi seglar sen Atlantseglingen. Vi beräknar att den ska ta någonting emellan fyra och sju dygn.

dsc_0023

Så här glada är alla när packningen äntligen är på plats!

dsc_0026

Annonser

Responses

 1. Hej Eva och Anders!
  Vi gläds med er att reparationen är klar!
  Nu håller vi tummarna för fortsatt god seglats.
  Kramar till er från Marianne och Dick på Canarias.

  • Tack! Det kommer nog att bli ett tufft första dygn…

 2. Hej på er.
  Det där känner vi igen, vi fick läckage mellan spridare och spridarhylsa redan i Turkiet när vi bytte spridarspetsar. Mekanikern fick det inte att bli helt tätt. Bytte sedan koppartätning ett antal gånger. Det höll ett ett tag men sedan kom det tillbaka. Felet blev inte helt avhjälp förrän vi bytte hela kopparhylsan. Det gjorde vi Trinidad där vi, hör och häpna, hittade en gubbe som hade det specialverktyg från Volvo som krävs för att kunna byta. Hylsa hade jag skaffat i Sverige.
  Hoppas jag inte låter för negativ. Ni har säkert större framgång än vad vi hade.
  Vi ligger nu i Antigua efter seg motorsegling från St Barth.

  • Hej på er!

   Går nu för motor längs Bonaires sydvästra kust, fortfarande fungerar nätet!!! och spridaren tycks vara tät. Vi fick skicka efter en speciell metalltätningsring(?) – inte någon hylsa – men det behövdes också ytterligare lite tätningsmedel för att få det helt tätt. En väldigt trevlig, och som det verkade duktig dieselmekaniker från ABC-marine har hjälpt oss. Hoppas det nu håller!

   På väg mot BVI i, som det ser ut, hyfsade sydöstliga vindar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: