Skrivet av: sytacoma | 2017-03-12

Mitt i blåsvädret

Vi har haft ett par småtråkiga månader med besvärligheter av olika slag, men nu är allt så perfekt det kan vara sedan ett par-tre veckor tillbaka. Blåst har det gjort – och det rejält – sen vi kom hit till Falmouth Harbour på Antigua för ca tio dagar sen. Som mest hade vi i några dagar 14-17 meter per sekund, med många regn. Vi hade tur som kom hit i tid, innan blåsvädret började.

Under den allra blåsigaste dagen för en halv vecka sen kom Erik, Caroline och lilla Edith, tio månader, hit till Tacoma. De var mycket, mycket efterlängtade. Det var inte mycket packning de hade med sig, bara två stycken handbagage. Resten av packningen fick vi vänta på i två dygn – först efter ett antal telefonsamtal hit och dit kom väskorna från flygplatsen i specialtaxi. Personalen på flygplatsen har varit mycket hjälpsamma och verkligen gjort vad de kunnat för att lokalisera väskor och annat.

Greena Island (1)

Green Island

Vi hade några oroliga dagar innan den lilla familjen kom. Den stora frågan var NÄR de skulle komma? Under onsdagen enligt flygbiljetterna, eller en eller flera dagar senare? Vi hade ingen aning, och det hade egentligen inte Erik och Caroline heller. Anledningen till detta var att Air France lagom till deras avresa beslutade sig för att gå ut i strejk i fem dagar. Därför var vi nästan förvånade över att se dem på plats på rätt dag.

Nu har blåsten lugnat sig betydligt, så i morgon tar vi vår första segeltur bort till Green Island på östsidan av Antigua, en vacker plats vi tycker mycket om. Segling blir det väl inte, utan bara motorgång eftersom det är rakt mot vinden, det är å andra sidan inte så långt, ett par timmars gång bara. Vi planerar sedan att besöka olika fina vikar här på Antigua innan vi går vidare mot St. Barths och den härliga viken Anse de Colombier. Sen blir det St. Martin, med ett par olika vikar där. Kanske går vi också till Barbuda, vi får se.

DSC_0055

Barbuda

Det är helt underbart att få rå om våra kära under hela tre veckor. Underbart, roligt, spännande, med en sådan liten dam ombord. Det är lite konkurrens här nu mellan farmor och farfar om vem som ska få pyssla om och leka med Edith. På bara tre dagar har vi sett hur hon utvecklats från att hasa sig fram till att lite långsamt krypa.

Nästa resebrev kommer att handla om hur det är att bo med en bebis i båten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: