Skrivet av: sytacoma | 2017-05-15

14/5, dygn 2

14/5, dygn 2

De båtar som gick iväg i början av maj har haft det väldigt tufft, med mycket hårt väder. En båt vek av söderut för att undkomma det värsta, men andra båtar rapporterar om vindar på upp mot 25 m/s och enorma vågor. ”Vi är utmattade”, skriver en båt. ”Det har varit 24 fruktansvärda timmar.” Många blåmärken. Besättningen på en båt stängde in sig nerre i salongen och lät båten klara sig själv.

Vi här ombord på Tacoma seglar på i vindar som är väldigt lagom, än så länge. Ibland går det dock lite väl långsamt, speciellt på natten när vi revar storseglet. Vi kan inte reva från sittbrunnen som så många andra, och för att slippa gå upp på däck mitt i natten under ett squall med kraftiga vindar så seglar vi hellre lite långsamt.

Vi har hittills sluppit både squall och åska. Nätterna är ganska ljusa på grund av alla stjärnor och nästan fullmåne. Om ett område av himlen ser mörkt ut så sätter jag på radarn – man ser då väldigt tydligt om ett squall är på väg. I så fall får seglen revas ytterligare.

Det är inte mycket liv här. En segelbåt gick länge halt nära oss, men så satte dom på motorn och fräste iväg. En annan segelbåt, Windward, ropade upp oss eftersom vi hade kollisionskurs. Ganska märkligt att vara nära en krock med en annan båt mitt ute på stora ocenaen. (Både vi och Windward hade ju koll, men hade det varit två ensamseglare som legat och sovit hade det blivit en präktig smäll).

Just nu är klockan 9.45 den 15:e. Solen skiner och havet glittrar…

Hälsningar från Anders och Eva, än så länge utan blåmärken.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: