Skrivet av: sytacoma | 2017-05-17

15-16/5, dag 3+4

15-16/5, dag 3+4

Vad gör vi på natten? Ankrar vi? Ja, den frågan fick vi på förra Atlantseglingen från en liten raring på 7-8 år. Jag fick genast maila tillbaka och förklara att det inte går att ankra ute på oceanen, där det är 5-10 000 meter djupt. Det är bara att segla på!

Vad gör vi då på natten, mer än att kontrollera att allt står rätt till och vid behov reva? Anders läser mest, jag lyssnar mest på musik men läser också. Det är alldeles förnämligt att läsa på läsplattan som har en ljusskärm. Syssla lite med foton ibland, försöka göra lite gymnastik för att inte helt stelna till.

15-16/5, dag 3+4. Här på Tacoma går vi sakta men säkert framåt. Vi har vind mellan 4-10,5 m/s, under natten som var mellan 9-10,5. Farten är på natten ca 4-4,5 K, på dagen 4,5-5,5 K. Vi seglar hela tiden bidevind, och då bromsar sjön upp båten. Just nu är det lite bråkig sjö som gör att det gungar lite mer än vanligt. Vi är helt ensamma – inga båtar, inga fåglar, inga delfiner eller valar eller flygfiskar.

Det är lugn och fin segling, men det går för långsamt, tycker vi.Vi seglar så långt österut vi kan, detta av två anledningar. Ett högtryck från väster närmar sig, där är det ingen vind alls. Det ligger också ett högtryck norr om oss med väldigt lite vind. När vi kommer fram till stiltjeområdet blir det motorgång, sedan kommer vinden att vrida så den kommer från nordnordöst-nordöst. Då blir det segling mot norr, kanske lite mot nordnordväst.

Det är ganska lätt att skicka och ta emot mail och väderfiler på kvällen, däremot är det betydligt svårare under morgonen och dagen. I morse och i dag var det helt omöjligt. Anders tror att det har något med solstrålningen att göra. De här texterna som Erik postar till hemsidan har jag skrivit på morgonen, men det kan dröja innan vi får kontakt på SSB-radion och det kan skickas iväg. I fortsättningen skriver jag på kvällen.

Infektionen ovanför min tandbrygga är fortfarande inte bra, men jag håller den någorlunda i schack med specialsköljning morgon och kväll. Tuggar bara på höger sdida. Har också medicin att ta till om det skulle bli värre.

Sen har vi ett litet bekymmer med en böld på Anders. Har plockat fram penicillin, men avvaktar lite med att påbörja kuren. Skulle det bli riktigt eländigt får jag väl ta fram min lilla skalpell, plus whiskyn.

Sammanfattningsvis sköter sig alltså Tacoma mycket bra, medan det är lite si och så med besättningen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: