Skrivet av: sytacoma | 2017-05-18

17/5 Dag 5

17/5  Dag 5

Det blir mindre och mindre vind, samtidigt som vi har fått en dyning på ca 2,5 – 3 meter.(Vind 4 m/s) Medan vi ännu försökte segla, i ca 3K, stod bommen hela tiden och slog på grund av vågorna. Satte på motorn vid 16-tiden, nu är frågan hur länge vi måste gå för motor…

Det har varit väldigt disigt väder och för det mesta väldigt grått. Under tidiga morgonen var det bymoln överallt runt om oss. Man undrar alltid lite vad som gömmer sig i dessa moln. Lite regnstänk, som försvann efter några minuter. Vid 05.30 fick jag väcka Anders, vi hade då ett kolsvart och otäckt squallmoln precis framför oss. Storseglet måste då revas, och det är inget man gör när den andre sover, enligt de säkerhetsrutiner vi har ombord på Tacoma. Squallet löstes dock upp utan att ge någon hård vind, och det tyckte vi var bra.

Det är ganska gungigt nu, man får hålla i sig ordentligt när man är inne. Inget liv alls runt om oss – det är bara vi här. Kanske hinner Angelina upp oss så småningom, de skulle visst lämna St. Martin idag, med en helt ny stående rigg. Det upptäcktes ytterligare skador där en kardel gått sönder.

Så här ser våra dagar och nätter ut:

Anders vakt kl. 20-02
Eva vakt kl. 02-08
Frukost kl. 08-09
Anders vakt kl. 09-11
Lunch kl. 12
Eva vakt kl. 15-17
Middag kl. 18

Vi tycker det går bra med de långa nattvakterna. På det sättet får vi en mer sammanhängande sömn. Men, det funkar förmodligen inte om vi har hårt väder. Sen kan man ju  bli väckt för att storseglet måste revas.

Sända och ta emot mail och väderfiler kl.19  Det fungerar inte alls att sända med SSB-radion under förmiddagen eller mitt på dagen. Det innebär att vi bara kan få väderinfo genom Grib-filer en gång per dygn, och de vindfilerna är inte särskilt stora.

Hälsningar från Anders och Eva

Annonser

Responses

  1. Härliga nyheter!
    Vi tänker på er varje dag!
    Marianne och Dick


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: