Skrivet av: sytacoma | 2017-05-20

19/5, dag 7

19/5, dag 7:  Vi har under ca 1½ dygn gått nästan rakt mot norr, kurs 10-20 grader. Nu kl. 16.40 lokal tid (20.40 UTC) har vi gjort ett slag mot SSO-SO. Det blåser rakt östlig vind om 9-12 m/s. En makalöst stökig sjö, med höga, branta, korta vågor. Tacoma brakar då och då in i en extra brant våg, däremellan känns det som om vågorna nästan håller på att vända oss över ända. Jag sitter här vid datorn och försöker hålla mig på plats genom att med ena benet ta spjärn mot ett skåp.

Det känns lite jobbigt just nu tycker jag, men vi hoppas att på söndag ha kommit till ett område där vi får betydligt mer lagom vind – på gränsen till för svag –  och dessutom medvind. Innan dess kan det dock bli något dygn med motorgång.

Längre norrut är det ett lågtryck med stark vind, hur stark kan vi inte se eftersom vi på de Grib-filer vi tar ner inte får så stort område. Det blåser också på en del lite här och där, mindre områden som man inte riktigt vet om de blivit större sen väderfilen togs ner.

Det är fortfarande molnigt med moln som man undrar lite över. Det har blivit betydligt svalare, under natten satt både Anders och jag med en mjuk jacka och vi hade en badhandduk virad om benen. Det är första gången sen Spanien för fyra år sen som vi använder jacka. (Förutom i Sverige förstås.)Inför natten nu har jag plockat fram ett par mjukisbyxor.

Ja, så är läget. Hoppas nu att inte natten blir för jobbig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: