Skrivet av: sytacoma | 2017-05-22

21/5, dag 9

21/5, dag 9   Efter 36 timmars oavbrutet spöregn och 3-4 dygn av någon slags vild variant av hamboschottis har vi idag riktigt fin segling under en blek sol. Det blåser 4-7 m/s och farten är 4-6 K. Havet är relativt lugnt, inga kraftiga vågor som stoppar upp farten. Efter de här jobbiga dagarna som vi haft så njuter vi nu verkligen av den lugna gången.

Vi har precis duschat, för första gången på sex dagar. Det har inte gått tidigare, utan vi har fått nöja oss med kattvätt.

Mad Rouge ligger fortfarande bredvid eller strax bakom oss på ett avstånd av 4-5 M. Vi ropade upp dem i morse, men ingen svarade. Lite synd, när vi nu är de enda båtarna här och dessutom så nära varann.

På Anders vakt i natt fick vi återigen ett fartyg på kollisionskurs, stäv mot stäv. Det var en riktigt stor oljetanker. Anders såg på AIS:en hur det kom närmare och närmare, och precis när han tog VHF:en för att ropa upp den så såg han hur dom girade åt sidan.

Tacoma ser lite lustig ut just nu – överallt på linor över sittbrunnen och på akterdäck hänger blöta kläder och handdukar på tork. De fladdrar och flaxar så fint i den lilla vind vi har.

Vi har nu en kurs mot ONO, men kommer inom något dygn att gå mot norr. I veckan blir det vindar rakt från norr, då passar det bra att gå österut. Lågtryck finns, dessa ska vi försöka undvika.

Vår position nu kl. 23.00 UTC är 26 36N, 54 26W

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: