Skrivet av: sytacoma | 2017-05-31

30/5, dag 18

30/5, dag 18  Fronten måndag kväll passerade vid sidan av, och det blev en lugn natt. Nu väntar nästa front, och den blir nog lite jobbigare. Vi kan nu se hur det tornar upp sig en mörkgrå vägg från nordväst, precis som i går kväll.

Vi gick under natten rakt österut på 34 15N, men har idag gått lite mot söder ner mot 34 00N.(Kurs cirka 105 grader.) Detta för att komma undan den värsta vinden i morgon (som man aldrig riktigt vet hur stark den blir). Som vanligt när jag skriver detta är vindprognosen 22 timmar gammal – kanske blir vindarna mildare än vad som förutspåtts under föregående  natt, kanske blir det ännu blåsigare. I så fall går vi nu i natt ännu mer mot syd.

Även i dag har det varit riktigt fin segling, med en fart av 6-7 K. Från och med torsdag blir det lite andra vindar – förmodligen blir det något dygns motorgång.

I går kväll tog det 48 minuter att få ner Grib-filen, från det att den började komma. Det är oerhört frustrerande, och det är inte alls acceptabelt. Men vad ska vi göra? Vi måste ju se hur vindarna blir. Det ändrar sig ganska snabbt.

Bakade bröd igen idag, i en båt som gungade mer än vanligt. Man får noga tänka sig för var man ställer degbunke, mjöllåda, het plåt osv.

Allt väl ombord! Men vi har inte sett några andra båtar, inga flygplan, inga fåglar, inga fiskar, inga delfiner, inga valar…

Position kl. 22.30 UTC: 34 04N, 41 19W

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: