Skrivet av: sytacoma | 2017-06-01

31/5, dag 19

31/5, dag 19

Lagom tills jag skulle ta över vakten kl. 02 i natt så började det blåsa på ordentligt. 11-14 m/s under sena natten och under morgonen, och ett väldigt upprört hav. Längre norrut blåste det liten kuling, på sina ställen 15-18 m/s. Vi var nöjda med vårt beslut att vika av något söderut.

I och med att vågorna kommer akterifrån så blir det aldrig besvärligt, men det är höga branta vågor som gör Tacomas gång oerhört slingrig, både åt sidorna och upp och ner. Trots att jag ställde min tekopp som bara var halvfull på ett ”säkert” ställe, så lyckades den tippa över så det kom  te på stora mattan (som man inte tvättar så där väldigt lätt)

Vi var nere på 33 58N, men vände på morgonen så sakteliga lite norrut igen. Så som vår gamla vindprognos från i natt ser ut så blir det motorgång i natt, sen seglar vi på torsdag rakt norrut (förhoppningsvis, det kan bli lite åt NNV) Det har varit härlig och solig segling även i dag, även om det varit mer gungigt än vanligt.

Jag har idag börjat att sortera foton till en ny fotobok. Har gjort tre stycken från de första åren som har blivit jättefina. Nu organiserar jag foton till fotobok nummer 4, med foton från Trinidad, Tobago och Canouan Island. Det är känslofullt – alla dessa vackra platser vi varit på..! Vill dit igen!

I går kväll tog vi ner Grib-filen på en annan kanal. 10 minuter tog det, sen var det klart!!!

P.S. Motorsegling nu. 3-4 m/s, men en kort och brant dyning på 2-3 meter som medför att vi pendlar väldigt från sida till sida. Man måste hålla i sig precis hela tiden, även när man sitter ner.

Position kl. 23.00 UTC: 34 14N, 38 38W

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: